Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща на военните в Бахмут и

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща на военните в Бахмут и
Коментари Харесай

Зеленски обеща да осигури на защитниците на Соледар и Бахмут всичко, което им трябва - Свят

Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде обещание на военните в Бахмут и Соледар всички нужни бойни средства " бързо и без спирания ".  " Подразделенията бързо и без спиране ще бъдат обезпечени с муниции и всичко належащо ", написа Зеленски в формалния си канал в Телеграм.

В четвъртък Володимир Зеленски организира следващото съвещание на Щаба на висшия главнокомандващ, на която беше разисквана обстановката в Бахмут и Соледар, заяви по-късно пресслужбата на украинския водач.

" Бяха изслушани рапорти за настоящата конюнктура на главните посоки на фронта и вероятните дейности на врага. Отделно от това участниците разгледаха обстановката в най-горещите точки - в Бахмут и Соледар. Акцентираха върху значимостта на оперативното и непрестанно облекчаване на потребностите на подразделенията, които отбраняват това направление, с всички нужни средства и муниции ", обявиха от офиса на президента.

Освен това членовете на щаба са разгледали въпросите, свързани с укрепването на отбранителните сили с помощта натехника и въоръжение, които постъпват от сътрудниците.

По данни от президентската канцелария в съвещанието при Зеленски са взели участие военният министър Олексий Резников, главнокомандващият ВСУ Валерий Залужний, шефът на военното разузнаването Кирило Буданов, ръководителят на външното разузнаване Олександър Литвиненко, командващият сухопътните войски на ВСУ Олександър Сирский и командващите войските по оперативните посоки, както и секретарят на съвета за национална сигурност Олексий Данилов и ръководителят на офиса на президента Андрий Ермак.

Към работата на щаба са се включили министрите на вътрешните работи, външните работи, финансите, вицепремиерът и временнят началник на контраразузнаването.

Според отчета на представителя на ВСУ, в Соледар силите на Руската федерация не съумяват да пробият защитата на украинската войска и да влязат в нейния гръб.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР